вівторок, 15 листопада 2016 р.


   16 листопада - Міжнародний день толерантності ерпимості)
    Чи відомо Вам, що довготерпеливий краще хороброго, і пануючий над собою самим, ліпший від завойовника міста? Про це написано в Притчах Соломонових, глава 16, вірш 32.
    Міжнародний день терпимості (толерантності) був оголошений ЮНЕСКО в листопаді 1995 року з нагоди 50-річного ювілею цієї організації і відзначається щорічно 16 листопада.
    16 листопада 1995 року держави-члени ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів терпимості.
Кожен з нас повинен прагнути підтримувати принципи терпимості, плюралізму, взаємної поваги та мирного співіснування. Ми повинні бути завжди готові усувати стереотипи і спотворені уявлення і виступати на захист жертв дискримінації.

    У цей Міжнародний день терпимості давайте підтвердимо ідею про те, що різноманіття, втілене в думках, віруваннях і діях, є цінним даром, а не загрозою, і будемо прагнути до створення більш терпимих громад, в житті яких вкорениться цей основоположний ідеал.

Бібліотекар пропонує почитати


Поема про дітей-біженців"Пізнай, прийми і руку простягни"Горова Л.В. Пізнай, прийми і руку простягни. – 2-ге вид. доп. – К.: Біі Граф, 2010. – 28 с.: іл., нот. іл. (м. обкл.)

Книга для читання має на меті формування і розвиток толерантного ставлення до людей інших національностей. В поемі описано реальні історії та проблеми, з якими стикаються діти-біженці. Книга знайомить учнів з терміном "біженці", допомагає у вихованні відповідальної та небайдужої до чужої біди особистості, відкритої для сприйняття інших культур, яка поважає людську гідність та індивідуальність.В книзі розміщено завдання, вправи, пісні.       Книгу гарно проілюстровала талановита художниця Тетяна Лиска.

1 коментар: