четвер, 1 лютого 2018 р.

Щедрість душі - щедрість таланту

До 145 річчя з дня народження М.М.Пришвіна
      4 лютого виповнюється 145 років від дня народження російського письменника Михайла Михайловича Пришвіна (1873-1954).
      М. М. Пришвін залишив нам безліч оповідань, повістей, нарисів про природу. Всі ці твори об'єднані поглядом письменника, людини з відкритою і гордою душею. Книги Пришвіна неповторні, прості і змістовні. Знайомлячись з ними, не перестаєш дивуватися його таланту і поетиці мови. Вражає – як  можна  словом передати запахи, шум лісів і полів, колір землі і неба. 
       Пришвін мав дар чути спів птахів, шелест трав, розмови звірів і майстерно описував все це в своїх творах. Кожна фраза, навіть кожне слово у Пришвіна, як у віршах, несе велике смислове навантаження. Це така мудра поезія в прозі. У ній немає повчань, але є родинна, цнотлива увага до всього, і до людини насамперед.
     
           

6 коментарів:

  1. Колеги, Ви молодці! І інтерактивний плакат і відеоогляд переглянула із задоволенням.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо Вам за комментарий и оценку. Рады, что понравилось. Галина, нам сложно последнее время посещать Ваш блог, антивирусная система оповещает о заражении вирусом Вашего блога. Обратите внимание.

      Видалити
    2. Спасибо за информацию. Проконсультируюсь с программистом.
      Мне очень понравился Ваш плакат. Чтобы не тратить время на создание своего, хотела вставить себе в блог Ваш, но не получилось.

      Видалити
    3. Здравствуйте, Галина! Программист вам ничем не поможет. Только автор блога сам сможет исправить ошибки. Приглашаю вас заглянуть в мой блог "Волшебный фонарик". Прочитайте мой пост от 10 февраля. Может я смогу вам чем-нибудь помочь.

      Видалити
  2. Чудесный детский писатель! Как здорово, что его рассказы до сих пор в школьной программе!

    ВідповістиВидалити
  3. Здравствуйте, Инна! Я тоже вижу, что некоторые блоги моих коллег содержат вирус. Не знала, как сообщить им об этом. Или лучше промолчать, а блог больше не открывать? Сегодня у меня пост на эту тему. Я даже сделала скриншот вашего комментария Галине. Нет, я не называю имена и блоги. Может и Галина посмотрит мой Волшебный фонарик. Буду рада, если помогу ей.

    ВідповістиВидалити