понеділок, 22 січня 2024 р.

                               22 січня – День соборності України

Сьогодні велике свято - День соборності України, свято рідного краю, свято нашої держави. А чи знаєте ви, що означає слово соборність? Так, це –об’єднання. І ось 22 січня 1919 року злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України.
     Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на всенародному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

    Майже100 років тому слово «соборність» було вписане в історію українського народу, але святковим днем українського календаря воно стало тiльки від недавна. Як велике державне свято – День Соборності України – відзначають з 1999 року. Ті пам’ятні історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної України та утвердження національної ідеї. У розмаїтті жовто-синіх знамен 22 січня 1990 року наші сучасники поєднали живим ланцюгом злуки Схід і Захід України.

    І наша гра «Любить Україну!», допоможе вам зрозуміти, як добре ви знаєте свою рідну державу і перевірити й поповнити свої знання про її історію, географію, народні звичаї, традиції та літературу.

               

Немає коментарів:

Дописати коментар