вівторок, 15 березня 2016 р.

Врубель Михайло

17 березня 1856 року в місті Омську народився Михайло Врубель – знаменитий російський художник.
Врубель народився в сім’ї стройового офіцера. Після закінчення гімназії він, за наполяганням батька, вступив на юридичний факультет Санкт-Петербурзького університету, який закінчив із золотою медаллю. Тільки після цього він повною мірою зміг зайнятися своїм улюбленим заняттям – живописом.
У 1880 році Михайло Врубель став вільним слухачем Імператорської академії мистецтв. Вже зі студентських років його відрізняв особливий стиль, близький до імпресіонізму. Головними темами в творчості художника стали російські билини і перекази (“Царівна-Лебідь”, “Садко”, “Богатир”), а також містика – зокрема, різні варіанти картини “Демон”.
У 1902 році, працюючи над своїм черговим полотном, присвяченим Демону (“Демон повержений”), художник пережив силдьное нервовий розлад, від якого вже не оговтався. Після цього він близько 8 років провів у різних клініках і помер в 1910 році.

Врубель був одружений на оперній співачці Надії Забеле. Їх син, названий Савою на честь відомого мецената і друга сім’ї Сави Мамонтова, помер у віці 2 років.


Немає коментарів:

Дописати коментар