пʼятниця, 9 березня 2018 р.

9 березня -день народження Т.Г. Шевченка.

                                        «Літопис шани і любові»
 
  Двісті чотири роки тому з бідної хатини Моринського кріпака вийшла в широкий світ людина, яка давно стала гордістю українського народу, виразником його дум, найзаповітніших мрій, співцем його краси, його любові й болю, журби і горя...
    І допоки житиме під високими зорями слов’янського неба наш народ, доти недосяжно височіти співцеві пророкові сім’ї великої, сім’ї вольної, нової — Тарасові Григоровичу Шевченку.
   Поет створив пантеон героїв: Кобзаря, Наймички, Варнака, гайдамаків, декабристів, Прометея, художника, тому закономірно, що Шевченко являється віхою не лише української, а й світової духовної культури.
   Шевченкове слово будило, кликало, підносило. Твори поета видані більш ніж ста мовами світу.
    Своєю творчістю Т.Г. Шевченко відкрив нову епоху в українській літературі, створив чудові зразки поезії, які могутньо зазвучали над світом як пристрасний заклик до активної боротьби за кращу долю. Натхненні поетичні твори Тараса Шевченка – неоціненний скарб світової літератури, - стали надбанням широких народних мас.
    Минуло багато років від дня народження Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе між нами.
    Кожне слово Тараса Григоровича Шевченка ніби з сьогоднішнього дня. Читайте його твори. Вони допоможуть осмислити минуле та зазирнути в майбутнє, відкрити для себе нове в мудрих рядках його творчості.
Продовжи прислів'я про Шевченка

Немає коментарів:

Дописати коментар