четвер, 12 квітня 2018 р.

Читання - це найкраще навчання.

До Всеукраїнського тижня дитячого читання.    
У вінок весняних свят гарно вплітається свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання, прикрашене особливим колоритом – дитячими дзвінкими голосами, сміхом, гумором і книгами.
 Традиційно такий тиждень пройшов і в нашій шкільній бібліотеці . У цей період,  з 2 по 7 квітня 2018 року, проходили різноманітні заходи, спрямовані на залучення підростаючого покоління до невичерпних джерел знань,  прищеплювання дітям уміння самостійно працювати з книгою, аналізувати, робити висновки з прочитаного.   
  Відкриття  тижня  дитячого читання   розпочали  2 квітня, коли весь світ  відзначає Міжнародний день дитячої книги та  день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена. Бібліотекарі розповіли  читачам про історію появи книги, розвиток книгодрукування в Україні,  а ще – про сам тиждень дитячого читання. Для учнів 5-х класів проведено інтелект-шоу  «Розумники і кмітливчики». Юні читачі з великим задоволенням слухали розповідь бібліотекаря про життя і творчий шлях великого казкаря Г. К. Андерсена і цікаві факти із життя датського письменника. Діти з задоволенням відповідали на запитання  мультвікторини «Казкова наука Андерсена»
   На другий день Тижня  для учнів 4-х класів було проведено літературний круїз «Кожна книга – це країна»,  де діти дружніми командами залюбки занурилися в казково - книжкову країну, отримали море задоволення від відповідей на каверзні питаннячка, розширили  свій світогляд, отримали  частинку любові  і тепла.
   На третій день учні прийняли участь у конкурсі на кращій літературний кросворд «Казка вчить, як на світі жити».
Четвертий день Тижня був ознаменований грою «Стоп-кадр».
Не залишили байдужими жодного читача книжково-ілюстративна виставка:
«Казка + пригода = читання з насолодою», та книжкова виставка дегустація «Смак сучасної книги від дитячих письменників»
На закриття  тижня  дитячого читання  ми  ознайомили   наймолодших - первачків з бібліотекою. «Ми тепер не тільки учні, ми тепер вже читачі»,- саме під таким гаслом пройшла посвята першокласників у читачі. Бібліотекарі розповіли учням як правильно користуватися книгами. Ведучі заходу  захопили дітей різноманітними конкурсами та вікторинами за сюжетами дитячих книжок. По закінченню заходу кожен першокласник урочисто отримав Посвідчення читача.
Цей тиждень був надзвичайно яскравим і неймовірно захоплюючим. Він приніс дітям багато позитивних вражень, додав знань, а бібліотеці – нових користувачів!

Немає коментарів:

Дописати коментар