пʼятниця, 29 травня 2020 р.

Виставка однієї книги.

Володимир Рутківський «Сторожова застава»
 Володимир Рутківський - останній представник «старої школи» вітчизняної дитячої літератури. Його творчість налічує 7 романів, 9 повістей і незліченна кількість есе, оповідань, нарисів, поетичних збірок. Справжнє визнання прийшло до письменника після виходу "козацького" фантастичного циклу «Джури».
    Повість «Сторожова застава» була написана в 1986 році, побачила світ - в 1994, а екранізації дочекалася тільки в 2017-му - зате який!
    Історія про "попаданців" на прикладі рідного Середньовіччя - школяр із села Воронівки, де відбувається дія більшості історичних творів Рутківського, потрапляє в часи Володимира Мономаха на половецьке порубіжжя Переяславського князівства - у фортецю Римів, там, де Сула впадає у Дніпро. Там п’ятикласник Вітько Бубненко, який щойно збирався приєднатися до гуртка ентузістів історії рідного краю, знайомиться з Олешком Поповичем, Іллею Муровцем та іншими канонічними богатирями.
      Разом зі знанням борцівських прийомів, разом зі своїм електричним ліхтарем, його половці сприймають як Змієве Око, разом з однолітками (серед яких є і симпатичні дівчата!), дідом Овсієм, його болотяник, з Бойовими міщанами Римова і князівськими дружинниками Вітько рятує з полону сина Володимира Мономаха і розуміє головну істину - твоє заштатне село колись могло бути вирішальною в історії країни фортецею.
                                        Інтерактивний плакат (переходь за посиланнями)

Немає коментарів:

Дописати коментар