понеділок, 7 лютого 2022 р.

210 років від дня народження Чарлза Діккенса

  «Літературний світ Чарльза Діккенса»

7 лютого народився Чарлз Діккенс, один з найпопулярніших і в наш час англійських письменників. Його творчість входить до шкільної програми («Різдвяна пісня в прозі»), його  книги екранізують у різних країнах світу. Алюзії на його героїв можна знайти у творах сучасних письменників.

     У чому ж секрет цієї людини?  Мабуть, в тому, що його твори, хоч у них описано багато сумного, загалом оптимістичні, добро в них перемагає зло, навіть інколи  погані люди стають добрішими.

    Один з біографів Діккенса, Г.К. Честертон  у своєму нарисі життя і творчості письменника казав про те, що оптимістами у житті стають не ті, хто виріс  у розкоші (найбільші песимісти, яких він зустрічав серед письменників, були аристократами за походженням) , а ті, хто пройшов через складні життєві випробування  і не зломився, не зненавидів світ, а навчився бачити  в усьому добре, знаходити  повсюди добрих, співчутливих людей. Саме таким був Діккенс. У житті цієї людини було чимало і гарного, і поганого.  Деякі факти свого життя він відобразив у своїх романах, найбільш у «Девіді Коперфілді».

Немає коментарів:

Дописати коментар