понеділок, 10 квітня 2023 р.

Від серця до серця.

 «Вчимося з минулого – діємо заради майбутнього»

      11 квітня - Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів, який відзначається за ініціативою ООН з 1991 року. Ця пам'ятна дата встановлена на честь події, яка мала місце 11 квітня 1945 року, коли в'язні концтабору у Бухенвальді почали інтернаціональне повстання проти гітлерівців. Щорічно в цей день Україна разом з усім світом вклоняється людям, які пройшли крізь жахіття нацистських катівень. Біографії цих людей - це справжні уроки мужності для молодого покоління.
  У бібліотеці Первомайського ліцею "Ерудит" до Міжнародного дня визволення в'язнів нацистських концтаборів відкрито книжкову виставку «Історія Голокосту та права людини» в рамках однойменного проєкту за фінансування Інституту ім. Ольги Ленгель (The Olga Lengyel Institute, New York)  та у співпраці з Українським центром вивчення історії Голокосту (.м. Київ).
    Завдяки придбаній  літературі керівники проєкту- бібліотекари ліцею Мазуренко Л.Г., Левченко І.А. та вчитель історії Сизова А.В. отримали можливість  зацікавити  школярів дослідженнями з теми Голокосту, на прикладі книжкових історій персонажів книг досліджувати з дітьми, яким чином відбувалося порушення прав людини в роки Другої світової війни та  яким чином події Голокосту вплинули на появу міжнародних документів з прав людини,  сприяти усвідомленню школярами суті прав людини та розумінню необхідності відстоювати  та захищати права людини повсякчас.

Підтримано Інститутом ім. Ольги Ленгель.

Ця публікація не є відображенням офіційної позиції спонсорів проекту.


Немає коментарів:

Дописати коментар