вівторок, 17 жовтня 2023 р.

Проект «Історія Голокосту та права людини»

 «Голокост на Миколаївщині»

16 жовтня в ліцеї «Ерудит» відбулося друге заняття для дев’ятикласників в рамках проєкту «Історія Голокосту та права людини» на тему: «Голокост на Миколаївщині». Як підсумок попереднього заняття, присвяченого трагедії Бабиного Яру, бібліотекарка ліцею Левченко І.А. представила дітям розроблений власноруч лепбук «Бабин Яр. Біль закатованих вчить цінувати свободу…», яким можуть скористатися учні під час підготовки до наступних занять. 

Вчителька історії Сизова А.В. провела заняття з лепбуком «Голокост на Миколаївщині». Учні дізналися про особливості Голокосту в різних зонах окупованої Миколаївщини – Рейхскомісаріаті «Україна» та Трансністрії, ознайомилися та розповідали іншим  історії Праведників народів світу з Миколаївщини та історії врятованих.



Бібліотекарка Мазуренко Л.Г. рекомендувала учням прочитати художні книги про Голокост, придбані за підтримки інституту ім.Ольги Ленгель (м.Нью-Йорк)  та взяти участь в конкурсах наукових і творчих робіт «Історія і уроки Голокосту ім. І.Б. Медвинського» (УЦВІГ, м.Київ) та «Уроки війн та Голокосту- уроки толерантності» (ТКУМА, м.Дніпро). 

 

Підтримано Інститутом ім. Ольги Ленгель. Ця публікація не є відображенням офіційної позиції спонсорів проекту.



Немає коментарів:

Дописати коментар