неділя, 10 грудня 2023 р.

«Наша реальність так фантастична, що єдиний спосіб до неї наблизитися - це писатифентезі"

 КОРНЕЛІЯ ФУНКЕ 

(до 65-річчя від дня народження)

Цього року відзнаку за вклад до літератури від RSL International Writers (Королівське товариство письменників, Великобританія) отримала Корнелія Функе.

Корнелію постійно порівнюють із Джоан Роулінг. Функе є однією із авторів сценаріїв до німецького дитячого телесеріалу “Сім каменів”, який виходить з 1988 року.

Роман «Король злодіїв» отримав дві популярні американські відзнаки в галузі дитячої літератури у категорії «Краща дитяча книга року», а журнал Guardian розмістив роман на перше місце свого хіт-параду дитячої літератури.

Міжнародна популярність до Корнелії завітала 2002 року, коли в США надрукували переклад її роману “Володар над злодіями”, написаний 2000 року.

Найвідоміший та найвизначніший роман “Чорнильне серце”, вийшов у світ 2003 року, а в 2006 та 2008 роках – з’явилося його продовження “Чорнильна кров” та “Чорнильна смерть”.

Авторка понад 40 книжок, що неодноразово екранізувались, в Україні відома в першу чергу завдяки “Чорнильній трилогії”. Режисер Guillermo del Toro довірив їй втілити у словах свою кіноісторію “Лабіринт Фавна”, а перший наклад книжки   “Reckless” Корнелії сягнув 1 000 000 примірників.

Корнелія Функе створює історії вже 34 роки, і як стверджує авторка, анітрохи не втомилась. З-під її пера вийшло безліч слів, що знайшли читачів у всьому світі, але свій творчий шлях письменниця починала, як ілюстраторка.

Корнелія Функе досі поєднує письменництво та ілюстрацію.

Функе Корнелія від користувача Lubov Mazyrenko

Немає коментарів:

Дописати коментар