вівторок, 23 квітня 2024 р.

23 квітня – Всесвітній день книги й авторського права

Коли людина припиняє читати, вона перестає мислити. 

                                              Д. Дідро                     Всесвітній день книги і авторського права — щорічна подія, яка відзначається 23 квітня. Цей день присвячений святкуванню радості читання та цінності книг. Люди в усьому світі беруть участь у заходах, щоб визнати важливу роль книги як сполучної ланки між минулим і майбутнім, як мосту, що з’єднує покоління і культури.

   Ця дата має важливе літературне значення, оскільки в цей день відзначається річниця смерті кількох відомих авторів, зокрема Вільяма Шекспіра, Мігеля де Сервантеса та Інки Гарсіласо де ла Веги. ЮНЕСКО обирає місто, яке на один рік стає Всесвітньою столицею книги, щоб очолити різні ініціативи, які підтримують імпульс святкування цього дня.

   Книги — це справжній всесвіт для мрійників. Одні мрійники пишуть про неймовірні історії й небачені світи, інші занурюються в написане, подорожуючи в просторі та часі, не виходячи з дому.  

   Книги володіють унікальною здатністю як розважати, так і навчати людей. Вони одночасно є засобом для дослідження найпотаємніших куточків нашої душі та всього, що знаходиться за межами нашого особистого досвіду.

   Нехай цей день нагадує нам про важливість книг, письменників та авторських прав, які їх захищають, і надихає нас до подальшого вивчення, творчості та спілкування через слово письменника.

Вібповідай на питання вікторини.

Green Yellow Aesthetic Cute Notebook Group Project Presentation від користувача Inna Levchenko

Немає коментарів:

Дописати коментар