неділя, 18 листопада 2018 р.

До рідного порогу...


Зустріч з журналісткою ТСН 
Нагорною Наталією Вікторівною
 та презентація власної книги  «Повернутися з війни»


 У листопаді в читальній залі шкільної бібліотеки відбулася зустріч з випускницею Первомайського НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів № 15-колегіум», журналісткою ТСН Нагорною Наталією Вікторівною, яка презентувала свою книгу  «Повернутися з війни». 
   Наталя навчалась у нашій школі, любила читати книжки, і мріяла з дитинства стати журналісткою.   Її дитяча мрія здійснилася. Після школи вона закінчила факультет філології та журналістики Харківського національного університету (2006, диплом магістра з відзнакою). На телебачення потрапила одразу після першого курсу університету. Від травня 2014 — в Телевізійній службі новин. Стала першою жінкою в редакції ТСН, яка поїхала в зону АТО. До подій на сході на війні ніколи не була. Вона знімала сюжети про сім'ї  бійців, поранених, потерпілих. Найяскравіші враження останніх чотирьох років журналістка зібрала в книзі "Повернутися з війни". Журналістка також є співавтором книг "Війна очима ТСН", "Незалежність очима ТСН".
       Видання «Повернутися з війни»  складається з чотирьох частин, в кожній з яких йде розповідь від імені різних людей. Всі історії проілюстровані тематичними авторськими малюнками Наталі Нагорної в жанрі наївного мистецтва. За задумом автора, свої страхи і радості кольоровою крейдою малює дівчинка Саша, свої переживання вугіллям на Донбасі передає її батько-військовий Олександр, а тонкої пастою зображує свої думки мама Яся. У цих історіях з'являється і кіт Сопун - один з тих фронтових донбаських чотириногих, які рятують солдатів від холоду і обстрілів, а потім разом з ними повертаються з війни. Не всі герої цієї книги встигли народитися, але навіть на них ці страшні події вже вплинули.
         Зустріч з Наталією Нагорною пройшло на одному подиху, діти з захватом слухали розповідь журналістки , ставили  питання, та ділилися своїми власними думками і переживаннями.
         На жаль читальна зала бібліотеки не вмістила усіх бажаючих зустрітися з письменницею. Бібліотекарі пропанують вам  долучитися до спілкування з дуже цікавою людиною.

Уроки блогерства від Наталії Нагорної

Немає коментарів:

Дописати коментар