четвер, 21 жовтня 2021 р.

Формула успіху Первомайців.

 Життя гідне пам'яті й пошани.


На Землі великії є чудове місто:

гарне, неповторне, серцю дороге.

1 живуть тут люди, добрі та відкриті.

І скажу, до речі, ще й талановиті.

Первомайці - це народ завзятий,

Працьовиті люди, трударі.

І машини вміють будувати,

І пшеницю сіять на землі.


    Велич кожного краю - в людях, які тут живуть. І особливо в тих людях, котрі  своїми справами зробити значний внесок у розвиток науки чи культури. Первомайськ знають далеко за його межами. А прославили місто люди, які тут народилися та ходили тими ж стежками, якими ступаємо ми зараз. Про таких людей йшла мова на  заході «Життя гіднє пам'яті й пошани», який бібліотекарі  підпідготували  разом з класним керівником 9-Б класу Рігоц Н.В. 

   Нещодавно наше місто відсвяткувало 345-у річницю, тож виник задум розповісти про місто і талановитих земляків. Був представлений  лепбук, створений бібліотекою  що має назву «На три держави півень тут співав».     Перед кожною людиною рано чи піздно постає питання: що то за місце де я живу? Ні не на карті, а саме під ногами… Хто тут жив до мене, які події відбувалися саме на цій зімлі?  На ці та багато інших питань можливо отримати відповідь у цьому лепбуці. 

   Учні  представили однокласникам заздалегідь підготовлені повідомлення на основі книги «Первомайськ від А до Я» про діяльність і досягнення видатних земляків.

 

  Бібліотекар  презентувала книгу «Первомайськ від А до Я» яка була  підготовлена творчою групою педагогів та місцевих краєзнавців - небайдужих людей, закоханих у свою малу батьківщину.  Робота над книгою тривала 2 роки.  Серед співавторів  є вчитель історії Сизова А.В. та бібліотекар Левченко І.А.

  Книга “Первомайськ від А до Я” містить матеріали про минуле та сьогодення міста та його околиць.  Дуже багато ретро фотографій,  тож є можливість прослідкувати як змінювалося наше місто.  Тексти розташовані в алфавітному порядку.   Книга налагоджує місток між сивою давниною й сучасністю, робить історію, географію, природу, літературу, культуру рідного краю надбанням кожного з вас, допомогає по-новому подивитися  на місто та його мешканців, відчути їх мудрість, силу духу.    Дає змогу доторкнутися до  мальовничої  природи,  зануритися у велику  кількость  історичних подій, познайомитися з архітектурними пам’ятками та видатними  особистостями.  Бібліотека ліцею отримала  25 примірників цієї книги.

  В кінці заходу учні зробили висновок, що велич кожного краю – в людях. І особливо в тих, котрі своїми справами зробили значний внесок у розвиток нашого міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар