вівторок, 12 жовтня 2021 р.

14 жовтня – Покрова, День козацтва і День захисника та захисниць України

        14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України.

        З Днем українського козацтва пов’язане святкування Покрови, адже саме Матір Божу козаки вважали своєю небесною заступницею й покровителькою. Образ козака неодноразово постає на сторінках книг та в екранізованих картинах, адже в українській культурі – це звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. 

     Шкільна бібліотека підготувала для читачів книжкову виставку "Лине слава козацька з далеких віків...".  На виставці представлено документи з фондів бібліотеки,  представлені QR-коди з посиланнями на читання книг про козаків онлайн та  віртуальну виставку "І понесе луна козацьке слово", присвячену Дню українського козацтва. Для ознайомлення представлені видання (фотоматеріали, художня література, документальні твори), які висвітлюють історію козацтва та його славетних представників, традиції та звичаї Запорізької Січі.    

Немає коментарів:

Дописати коментар