четвер, 7 березня 2019 р.

9 березня - 205 років від дня народження Т.Г.Шевченка.

                                  Вічний, як народ.   

    В історії кожного народу, серед її великих творців, є люди, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою.  Данте, Петрарка, Боккаччо, Сервантес, Шекспір – ці імена асоціюються з епохою Відродження у світовій літературі. Поряд з ними стоїть прізвище Шевченка, який не тільки підніс українську літературу на світовий рівень, а й змінив народний світогляд.
    Талант Шевченка, його допитливість, незвичайна любов до всього рідного, до свого пригнобленого народу, до своєї культури, а також освіта, начитаність, праця над собою — все це було ґрунтом для появи геніальних його творів.
    Шевченко для України – не просто народний поет, геніальний митець, національний пророк, апостол правди, заступник знедолених, провидець – так його називають українці.

Пам'ятники Т.Г. Шевченку
       На сьогоднішній день налічується 1384 пам’ятники Тарасу Шевченку у світі: 1256 в Україні та 128 за кордоном – у 35-ти державах.
В Україні найбільше пам’ятників встановлено на Івано-Франківщині – 201, за нею йдуть Львівська (193), Тернопільська (165) та Черкаська (102) області.
        За кордоном найбільше пам’ятників встановлено у Росії – 30 (10 пам'ятників та 20 меморіальних дошок), Казахстані – 16, США – 9 та Канаді – 9, а також у Білорусії (6), Польщі (5), Молдові (4), Бразилії (3), Аргентині (3), Франції (3) та ін.

          Вгадайте за фотографіями в якому місті якої країни знаходяться наступні пам'ятники Т.Г.Шевченку.






..
..

2 коментарі:

  1. Милые женщины! Поздравляю Вас с 8 Марта! Пусть в Вашей жизни будет вечная весна, пусть ярко светит солнце, пусть поют птицы, пусть дни будут светлыми и безоблачными. Улыбок, хорошего настроения, радости, счастья!

    ВідповістиВидалити
  2. Спасибо! И мы поздравляем Вас 8 Марта! Желаем любви и теплоты от родных сердец, удовольствия и наслаждения от жизни, приятных сюрпризов и добрых подарков от судьбы, настоящего женского счастья и неувядаемой чудесной красоты.

    ВідповістиВидалити