середа, 7 лютого 2018 р.

6 лютого - Всесвітній День безпечного Інтернету

                                                               «Мені здається, що про сучасний світ дуже
важливо зрозуміти одну річ: велике розмаїття
інформації не гарантує її достовірності»
Річард Гір

    Всесвітній День безпечного Інтернету проходить під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою» з метою залучити до дій кожного, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів.
     Цей день був введений Єврокомісією у січні 2004 року за підтримки організацій European SchoolNet та Insafe (Європейська мережа безпечного Інтернету).
     Інформація завжди відігравала в житті людства дуже важливу роль. Проте з середини 20 століття в результаті соціального прогресу і бурхливого розвитку науки і техніки роль інформації незмірно зросла. Крім того, відбувається лавиноподібне наростання маси різноманітної інформації, яка отримала назву "інформаційного вибуху". Сьогодні світом рухає інформація. Процес передачі інформації помітно прискорився, оскільки середина 20 століття принесла людині безліч нових технологій, за допомогою яких транслювати інформацію можна в онлайн-режимі в дуже великих обсягах і буквально в будь-яку точку планети та навіть за її межі.
       Це свято журналістів, провайдерів, програмістів - всіх тих, хто займається збором, обробкою і передачею інформації.
      Говорять, що за останні 30 років людством створено стільки ж інформації, скільки за три попередніх тисячоліття. Для більшості з нас Інтернет - це доступ до корисної інформації, однак ми часто забуваємо, що за його допомогою простіше отримати дані і про нас самих. Адреса, телефон, особисті фото, дані про родичів, паспортні дані, відомості про банківські рахунки, - ось далеко не повний перелік тієї інформації, яку активний користувач мережі зберігає на її серверах.
Інформаційні буклети






2 коментарі:

  1. Сейчас трудно прожить без информации, без Интернета. Я даже свою жизнь без Интернета не представляю. Хотя бы потому, что веду блоги. Они мои родные существа, скучаю, если в силу работы не могу за день хоть один день не посмотреть свои блоги, особенно скучаю по Волшебному фонарику.

    ВідповістиВидалити
  2. Наши блоги, как дети. Требуют заботы и любви.

    ВідповістиВидалити