четвер, 15 лютого 2018 р.

90 років з дня народження Ено Рауда


    Можливо, багато хто з вас в дитинстві були знайомі з трьома кумедними чоловічками - Муфтю, Півчеревичком і Мохобородіком. І не впізнав би світ про пригоди трьох незвичайних друзів, якщо б 15 лютого 1928 року в Естонії, місті Тарту, що не народився хлопчик на ім'я Ено Рауд.  До речі, для дошкільнят письменник теж придумав дуже цікавого персонажа - Сіпсіка. А якщо просто, то магія слів дозволила оживити звичайну ганчір'яну ляльку. Розповідями про Марту, Ану і забавного Сіпсіка зачитувалися в багатьох

країнах. Але повернемося до нашої незвичайної компанії наксітраллей! У дитинстві діти заздрять муфті, адже він мав червоний фургончик, своєрідний будинок на колесах, в якому подорожував разом зі своїм песиком Воротником. Це на початок історії! Мохова Борода підозріло схожий в поглядах з самим Ено Рауд. Він переконаний прихильник дбайливого ставлення до природи, активний захисник всього живого, в його бороді з м'якого моху зростає брусниця, якої він годує пташок. А ось забавний півчеревичок носить взуття з обрізаною передньою частиною і постійно, навіть уві сні, ворушить пальцями на ногах.
     Автор в захоплюючій і доступній формі пояснює юним читачам, до яких страшних наслідків може призвести порушення природного балансу. Як говорить Мохова Борода: «У природі має панувати рівновага».
Приємного читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар