понеділок, 20 березня 2017 р.

Практикум шкільних бібліотекарів - 17 березня

  Практикум шкільних  бібліотекарів
      17 березня на базі Первомайського НВК "ЗОШІ-ІІ ст. №15 - колегіум" пройшло друге заняття - практикум шкільних бібліотекарів міста Первомайська з теми «Практика наповнення блогу інформаційним контентом».
     Завдання практикума: надати методичну допомогу у створенні бібліотечних блогів ; виробити у шкільних бібліотекарів навички  розміщення і оформлення матеріалів на блозі.

     Блог  шкільної бібліотеки - потужний інформаційний ресурс, який працює  на залучення усіх учасників навчально-виховного процесу до використання актуальної, важливої, потрібної інформації. Адже, відповідати вимогам часу - це один з критеріїв успіху шкільних бібліотекарів, складова їхнього  іміджу.
      Бібліотекарі НВК познайомили присутніх з основними функціями бібліотечного блогу, його можливостями. Оповістили вимоги до структури блогу,  рекомендували назви рубрик, які можна використовувати при його наповненні, поділилися конструктивними порадами з дизайнерського оформлення блогу шкільної бібліотеки.
      Підсумки практикума:  був зроблений висновок, що шкільна бібліотека покликана сьогодні виконувати роль центру формування інформаційної грамотності школярів,  готувати підростаюче покоління до життя в
інформаційному суспільстві. У зв'язку з цим змінюється і роль бібліотекаря. Сьогодні - це інформаційний лідер, який допомагає школяреві орієнтуватися в нових умовах освоєння медіапростору.
      Бібліотекарі шкіл отримали домашнє завдання: наповнити
свої блоги навчальним контентом.


Inna Levchenko's Slidely Gallery by Slidely Photo Gallery

Немає коментарів:

Дописати коментар