середа, 22 березня 2017 р.

21 березня - Всесвітній день поезії

         

                                      Поезія - «Душі прекрасні злети» ...
    Всесвітній день поезії щорічно відзначається   21 березня. Поезія - це, напевно, один з найгеніальніших досягнень людства. Виливати свої почуття у віршованій формі, запам'ятовувати в римі своє світовідчуття, мріяти про майбутнє і згадувати минуле, одночасно звертаючись до мільйонів і залишаючись при цьому наодинці з собою, - на це здатна тільки поезія, найбільше з мистецтв, створених людиною.
    Мало хто стає великим і відомим поетом, але багато хто хоча б раз в житті намагався писати вірші. Адже більшості людей далеко не чужі ті «прекрасні пориви душі», які і спонукають людину взяти ручку, листок паперу і почати творити. Пишіть вірші, не замислюючись про славу і безсмертя. Адже навіть маленький, нікому не відомий вірш, написаний дитиною, - це теж величезний духовний внесок у справу культурного і інтелектуального процвітання всього суспільства.
    15 листопада 1999 року ЮНЕСКО, на 30-й конференції, прийняла резолюцію про заснування міжнародного дня, який повинен був «вдихнути друге життя» в світовий поетичний рух. У перший раз свято відзначали 21 березня в 2000 році, в Парижі, саме там знаходиться штаб-квартира ЮНЕСКО. Головною метою міжнародного дня поезії було підкреслити те величезне значення, яке відіграє література в культурному житті сучасного суспільства, об'єднати поетів усього світу і дати їм право і можливість заявити про себе!


1 коментар:

  1. Любовь, Инна! С прошедшим праздником - Всемирным Днем поэзии! Мне сказали, что это праздник не только поэтов, но и библиотекарей, а также тех, кто любит поэзию.

    ВідповістиВидалити