неділю, 16 квітня 2017 р.

18 квітня - 90 років від дня народження Юрія Дружкова

18 квітня - 90 років від дня народження Юрія Дружкова (1927-1983), дитячого письменника(Справжнє ім'я - Юрій Михайлович Постніков)
    18 квітня 2017 року минає 90 років від дня народження російського дитячого письменника Юрія Михайловича Дружкова (справжнє прізвище - Постніков) (1927-1983), автора чудових дитячих книг «Пригоди Олівця і Самоделкина», «Чарівна школа» та інших. Олівець і Самоделкин згодом увійшли до групи казкових персонажів - веселих чоловічків, постійних героїв оповідань та коміксів в журналі «Веселі картинки». Книги Ю. Дружкова рідко видавалися за його життя, але за ними завжди шикувалися черги в бібліотеках. У казках Дружкова не тільки сміх, веселі добрі чудеса і неймовірні пригоди, в них вражаюча ласка і турбота про дітей. Вже якщо і захворіє в них малюк, то лікувати його будуть по-особливому. Якщо і поставлять йому гірчичники, то особливі, «лоскотальні», щоб не боляче було.

   Народився Юрій Постніков в Москві. У три роки він захворів - не міг ходити, не міг рухатися. Його відправили в Ялту до теплого Чорного моря в дитячу туберкульозну лікарню. Тут він пробув тринадцять років. Тут пережив страшний голод 1930-х років, фашистську окупацію початку 1940-х років. Тільки в 14 років Юрій встав на милиці.

Немає коментарів:

Дописати коментар